Terug naar boven
15 september: Leontiens Ladies Ride in Rotterdam
Events, News

15 september: Leontiens Ladies Ride in Rotterdam

Oud-wielrenster Leontien van Moorsel maakt zich op voor haar volgende Ladies Ride op 15 september in Rotterdam. Nadat zij stopte met wielrennen zet ze zich in om heel Nederland te laten fietsen en te genieten van het mooie Hollandse landschap. Sinds 2007 organiseert ze de Leontien Ladies Ride. Dit is een fietstoertocht waarbij gezelligheid voorop staat. Dit jaar loopt de route ook door de Eendragtspolder in de gemeente Zuidplas, langs de internationale roeibaan die onlangs door Koning Willem-Alexander werd geopend en vele andere mooie plekjes.

Zussen, moeders en dochters, vriendinnen, buurvrouwen of collega’s; iedereen kan meedoen. Leeftijd speelt geen rol in de Ladies Ride en het is al helemaal geen wedstrijd. Leontien:” Fietsen is een prachtige manier om je eigen land of je eigen omgeving te ontdekken. Bovendien ben je gezond bezig. Aangezien wij vrouwen ook van gezelligheid houden, is Leontien Ladies Ride de ideale gelegenheid om de verschillende dingen te combineren.” De Leontien Ladies Ride is altijd een grote happening. Zo’n 4000 vrouwen van alle leeftijden fietsen de uitgezette routes van 35 of 70 kilometer. Dit kan op de eigen fiets, maar het is ook mogelijk een fiets te huren. De route is bewegwijzerd en onderweg is er een rustpunt met sanitaire voorzieningen.

Leontien Foundation
Leontien Ladies Ride zet zich ook in voor het goede doel, maar ze wijzen erop dat hun tochten geen evenementen zijn die direct zijn gekoppeld aan een goed doel. “We bieden wel iedereen die meedoet aan de Ladies Ride de kans bij het inschrijven op de website vrijwillig een donatie te doen aan Leontien Foundation. Via donaties vanuit de Leontien Foundation steunen we al geruime tijd Pink Ribbon, de organisatie die al jarenlang strijdt tegen borstkanker. Vanaf 2013 varen we een andere koers en haken we in op een grote droom van me”, vertelt Leontien. Als ex-anorexiapatiënt is ze enorm begaan met (jonge) vrouwen die aan deze eetstoornis lijden. Daarom doet ze haar uiterste best een opvanghuis te realiseren waarin die meisjes en jonge vrouwen worden geholpen in hun strijd tegen deze ziekte. “Hopelijk kan ik, mede dankzij geld dat we inzamelen via de Leontien Foundation, al in 2013 de deuren openen van een dergelijke instelling ergens in Zuid-Holland.”

Inschrijven
Inschrijven voor de Leontien Ladies Ride kan tot 9 september voor 19 euro. Aanmelden na deze datum kan alleen telefonisch en op de dag, dit kost 25 euro. Zie www.leontien.nl

Advertentie