Terug naar boven
Paola’s Sportfashionblog: Lente!
News

Paola’s Sportfashionblog: Lente!

Paola van Gilst gaat iedere maand op zoek naar een hippe, vrouwelijke en comfortabele hardloopoutfit. Ze krijgt slechts één spelregel mee. Ze mag niet meer uitgeven dan 100 euro. Vandaag presenteert ze haar eerste outfit.

4Thema voor deze eerste uitdaging: de lente! Een aansprekend thema volgens mij, denkend dat we daar allemaal inmiddels wel aan toe zijn, na steeds terugkerende winterse perioden. Nee, ik ga niet verkleed als paasei en ik ga ook geen paashaaspak aantrekken. Ik ga op zoek naar stijlvolle sportkleding in de kleur van de lente en van Pasen: geel! Dit wil ik gaan combineren met een pasteltint.

Bij H&M vond ik al snel een mooi, geel topje voor slechts 9,95 euro. Ik shop voor mijn sportkleding graag bij H&M. De collectie wisselt bijna ieder kwartaal (wees er dus snel bij…); bovendien is de kleding absoluut betaalbaar en er is altijd volop keus.

Tip: Als je kleding via de website van H&M gaat bestellen, kun je gerust een maatje kleiner doen, want de kleding valt iets groter. Draag je normaal een M, bestel dan een S. Het leuke van dit topje vind ik ook, dat het in een mooie pastelgeel is uitgevoerd in plaats van dat veelvoorkomende fluorescerende geel dat ons allemaal doet lijken op parcourswachters.

2

Daarna ben ik op zoek gegaan naar een leuk en bijpassend broekje of rokje. Persoonlijk ben ik een grote fan van hardlooprokjes. Deze zitten lekker en ze geven mij een prettig gevoel tijdens het hardlopen. Het oogt vrouwelijker en mooier dan de over het algemeen weinig flatteuze ‘voetbalbroekjes’ en hardloopleggings. Via de site www.hiphardlopen.nl kwam ik bij de kleding van het merk ‘runningskirts’. Dit merk is bedacht door twee Amerikaanse moeders én tweelingzussen Cindy Lynch en Christy Baker.

Mijn keuze was snel gemaakt. Ik ging voor het paarse rokje met bijpassende armwarmers. Armwarmers zijn prettig te dragen. Vooral als je twijfelt tussen lange of korte mouw. Ze zitten heel comfortabel en als je het tijdens het lopen (te) warm krijgt, kun je ze eenvoudig laten afzakken op je polsen.

Misschien niet erg charmant, maar de armwarmers (ook wel ‘sleeves’ genoemd) zijn ook erg praktisch om je (snot)neus af te vegen. Tijdens het lopen heb ik soms last van een loopneus en in een wedstrijd is het uitgebreid zoeken naar een tissue niet aan de orde. Nog een voordeel: ze bieden plaats aan mijn gelletjes. Scheelt weer het gewicht en het ongemak van een ‘belt’, zo’n riem waar je flesjes met drinken aan kunt hangen en gelletjes in kunt stoppen voor als je langer op pad gaat. Prijs voor het rokje: 55 euro. De sleeves kosten: 32 euro.

6

Mijn outfit voor de lente is bijna compleet! Op naar Bijou Brigitte voor leuke accessoires. Hier kun je altijd leuke accessoires vinden om je outfit te completeren, zoals deze lila bloemetjes. Deze zijn te dragen als corsage of in je haar. Het zijn kleine details en tijdens het lopen zul je er geen last van hebben. Sterker nog: mijn ervaring is, dat velen, sporters en publiek, heel leuk en spontaan reageren op dit soort niet-alledaagse, vrolijke en vrouwelijke accenten in je outfit. Om het geheel af te maken, kocht ik ook nog voor 2 euro een geel haarbandje, die je haar tijdens het sporten lekker uit je gezicht houdt.

3

Mijn eerste outfit is compleet en ik hoop dat ik jullie leuke ideeën en tips heb gegeven. In het dagelijks leven doen we vaak ons best er netjes en verzorgd uit te zien en denken we na over hoe onszelf te presenteren. Waarom ook niet tijdens het sporten en tijdens de wedstrijd? En: kleren maken niet enkel de man, maar ook de vrouw. Als finishing touch lakken we onze nagels natuurlijk ook nog in ‘matching colours’. Heel toevallig heb ik ook nog een paar Nike Lunar Eclipse in de kast staan in exact dezelfde kleur paars…Wordt dit de nieuwe modekleur van 2013?

Hebben jullie nog vragen over de kleding, laat het me gerust weten. Ook als jullie leuke tips hebben voor een volgend thema hoor ik het graag.

bonnetje_Paola

Advertentie

Reageer