Terug naar boven
Adidas lanceert exclusieve vrouwenschoen: PureBOOST X
News, Reviews

Adidas lanceert exclusieve vrouwenschoen: PureBOOST X

Gisteren werd in Amsterdam de adidas PureBoost X gelanceerd. Dit is een hardloopschoen die exclusief ontwikkeld is voor vrouwen.

2016_Running_PureBOOSTX_Beeld_01_770

‘De PureBOOST X is er gekomen na jarenlang testen en onderzoek met vrouwelijke sporters, met als resultaat een fijn gevormde hardloopschoen die de actieve levensstijl van vrouwen ondersteunt. Terwijl de meeste hardloopschoenen voor vrouwen slechts een aanpassing zijn van de mannelijke variant, is de PureBOOST X met enkel de vrouwelijke sporter in het achterhoofd ontworpen. Dit maakt de PureBOOST X ‘een high performance meets high fashion’ hardloopschoen,’ zo vertelt adidas over deze schoen.

Wat direct opvalt aan deze stijlvolle schoen is de zwevende voetboog in het bovenwerk. Je kunt daardoor tussen de zool en het bovenwerk heenkijken. ‘Het bovenwerk omsluit de voet helemaal waardoor je, volgens de makers, de meest natuurlijke loopbeweging maakt. Het gebruikte mesh zorgt bovendien ervoor dat je voeten koel en droog blijven.

2016_Running_PureBOOSTX_Beeld_08

Voor de zool maakt adidas gebruik van het inmiddels beproefde boost. ‘De revolutionaire dempingstechnologie, geïntroduceerd in 2013, geeft bij elke stap energie terug aan de loper, waarbij je ook nog eens een ultieme comfortabele hardloopervaring beleeft. Voorheen moest je kiezen tussen comfort of reactieve energie, BOOST combineert beide.’

adidas PureBOOST X is nu al te bestellen via adidas.nl/pureboostx en vanaf 3 februari verkrijgbaar in de winkel. De consumentenadviesprijs bedraagt € 120,-.

Advertentie