Terug naar boven
Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, geeft startschot bij Vierdaagse
Events, News

Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, geeft startschot bij Vierdaagse

Voor het eerst in de lange geschiedenis van de Vierdaagse van Nijmegen lost de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het startschot. Op dinsdag 16 juli zal Edith Schippers de wandelaars het sein geven dat zij kunnen beginnen aan de 97ste editie van de Vierdaagse.

“Mensen doen mee omdat ze lekker willen lopen. Omdat ze het gezellig willen hebben, omdat ze dat kruisje willen halen. Daar trainen ze hard voor. En daarmee verbeteren ze ook hun conditie, vallen ze af, of zitten ze lekkerder in hun vel. Dat is de mooiste beloning. En het feit dat mensen goed voor hun eigen gezondheid zorgen, daar kan een minister van Volksgezondheid alleen maar blij mee zijn”, laat Schippers de organisatie weten van de Nijmeegse Vierdaagse.

Vierdaagse-app
Van 16 tot en met 19 juli lopen zo’n veertigduizend wandelaars vier dagen lang hun dertig, veertig of vijftig kilometer. De afstand is afhankelijk van leeftijd en geslacht. Het wandelevenement is uitgegroeid tot een enorm evenement dat duizenden toeschouwers trekt. In en om Nijmegen zijn er allerlei festiviteiten en Vierdaagsefeesten, maar er is ook een herdenking en een Vierdaagsemis. Voor bezoekers is het dit jaar makkelijker om hun bekenden te supporteren. Dankzij de nieuwe Vierdaagse-app kunnen zij op de route zien wanneer een deelnemer verwacht wordt op hun locatie (mits de deelnemer zijn positie op de route beschikbaar stelt). Maar ook het thuisfront kan de deelnemers volgen via het servicepakket 4D Follow Me, Dit kan via sms, social media en live via www.4dfollowme.nl.

Startploeg
Minister Schippers geeft dinsdag 16 juli om 04.00 uur het startschot voor de 50 km-wandelaars. Om 05.15 uur zal de minister de startploeg ondersteunen, door het scanapparaat te hanteren bij de start van de eerste groep lopers op de 40 km-afstand. Zie voor alle informatie over de Vierdaagse van Nijmegen www.4daagse.nl

Advertentie