Terug naar boven
Eerste vrouw in bestuur FIFA
News

Eerste vrouw in bestuur FIFA

De Burundese Lydia Nsekera is als eerste vrouw ooit, voor vier jaar verkozen als lid van het uitvoerend comité van de FIFA. Dat gebeurde twee weken geleden op het jaarlijks congres van de wereldvoetbalbond in Mauritius. Twee andere vrouwen mogen voor een jaar zetelen in het uitvoerend comité.

De site van FIFA.com vermeldt dat vorig Lydia Nsekera jaar op het FIFA-congres in Boedapest al gecoöpteerd werd, maar dit was slechts voor een jaar. Nu is ze dus de eerste vrouw die vier jaar lang (een volledige termijn) mag zetelen.

Het is ook de eerste keer dat er drie vrouwen tegelijk zullen zetelen, waar er tot voor twee jaar nog geen enkele vrouw actief was in het uitvoerend comité. Moya Dodd (Australië) en Sonia Bien-Aime (Caicos-eilanden) zijn beiden voor een jaar verkozen.Vrouwenvoetbal
“Het heeft 109 jaar geduurd om tot deze situatie te komen”, zei FIFA-baas Joseph Blatter. Deze historische stappen beloven volgens de bewindsman veel goeds voor de FIFA. Lydia Nsekera Nsekera, die ook IOC lid is, liet in maart al aan FIFA.com weten dat de ontwikkelingen van het vrouwenvoetbal hoog op haar to-do lijst staat. Vrouwenvoetbal moet volgens haar op dezelfde manier kunnen ontwikkelen op alle gebieden, zoals training, arbitrage, status en marketing.

“I will inspire women to believe they can lead, I will push them to let their girls play football because it is a school of life, and I will support women in the Member Associations.”
Lydia Nsekera

Advertentie