Terug naar boven
Hardloopsymposium ‘Van top tot teen’
News

Hardloopsymposium ‘Van top tot teen’

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt dit jaar een hardloopsymposium gehouden met als titel ‘Van top tot teen’. Stichting Marathon Eindhoven, SportMáx (Máxima Medisch Centrum) en Fontys Sporthogeschool tekenen opnieuw voor de organisatie. Het symposium vindt zaterdag 22 maart plaats in de Fontys Sporthogeschool, Theo Koomenlaan 3 in Eindhoven. Evenals voorgaande jaren zijn er weer boeiende sprekers, die de deelnemers op de hoogte brengen van de allernieuwste inzichten op hardloopgebied. Verder wordt er een viertal parallelsessies aangeboden.

Na de ontvangst met koffie en thee opent dagvoorzitter dr. Steven Vos om 9.30 uur het symposium. Steven Vos is lector aan de Fontys Sporthogeschool en presenteert de resultaten van zijn onderzoek naar verschillende typologieën van lopers bij diverse loopevenementen.

Meteen daarna komen Paul Zwama (2e NK Marathon 2013) en Harm Sengers (3e NK Marathon 2012) aan het woord. Zij geven praktische informatie over hun voorbereidingsprogramma en vertellen het verschil in de opbouw naar een hele, halve marathon en een 10 km loop op zowel fysiek als mentaal gebied.

Als laatste in het plenaire gedeelte komt Ysbrand Visser aan het woord. Ysbrand is al ruim 25 jaar werkzaam voor het hardloopmagazine Runner’s World waarvan een aantal jaren ook als eindredacteur en hoofdredacteur. Ysbrand test regelmatig de nieuwste schoenen en volgt de wetenschappelijke innovaties op de voet. Hij vertelt in zijn presentatie over de ontwikkelingen en trends op het gebied van schoeisel en gadgets.

Na een korte koffiepauze starten om 11.15 uur de parallelsessies. Men kan aan twee workshops deelnemen.

De deskundigheid wordt ingebracht door Jeroen Panhuizen die meer over Core Stability training bij hardlopers vertelt. Drs. Lea Raemaeker, sportpsycholoog geeft meer uitleg over mentale training voor verbetering van hardloopprestaties, dr. Karel Schreuder, Somnoloog vertelt over het belang van rust voor sporters en praktische adviezen over slaap, hygiëne, dagindeling en tijdstippen voor sportprestaties. Tenslotte is Minou Beelen, sportarts aanwezig om meer te vertellen over de (dagelijkse) voeding voor sporters. Zij is afgelopen jaar gepromoveerd door onderzoek te doen naar sportvoeding en het herstel bij sporters.

Om 13.00 uur wordt het theoretische deel afgesloten. Na de middagpauze kan men deelnemen aan een praktische training, gericht op het verbeteren van de snelheid. Uiterlijk 15.30 uur wordt het programma afgesloten.

Er kunnen slechts 150 deelnemers worden toegelaten. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl of via de website van www.marathoneindhoven.nl. Daar is ook het volledige programma te lezen

Advertentie