Terug naar boven
Hilda Kibet: ‘Ik wil alles perfect doen en daar horen voedingssupplementen ook bij’
News ,

Hilda Kibet: ‘Ik wil alles perfect doen en daar horen voedingssupplementen ook bij’

Hilda Kibet wil alles uit haar carrière halen. Daarom is de marathonloopster het laatste jaar bewuster bezig met haar voeding. Volgens haar was op dat gebied immers nog wat te winnen. Daarom zocht ze contact met sportvoedingexpert Armand Bettonviel. Intensief en langdurig trainen blijft de basis. Maar daarnaast is Kibet er van overtuigd, dat zijn adviezen hebben bijgedragen aan de flinke verbetering van haar persoonlijk record op de halve marathon in februari.

Naast een ideale arbeidsrustverhouding weten we dat gezonde en gevari-eerde voeding de basis vormt voor het leveren van topprestaties. Kun je vertellen hoe jouw voedingspatroon eruit ziet?
Het Keniaanse dieet, dat ik van huis uit heb meegekregen, is behoorlijk gezond. Daarom heb ik nooit heel bewust op mijn voeding gelet. Mijn ontbijt bestaat uit brood en fruit. Daar drink ik thee en veel melk bij. ’s Middags eet ik meestal een warme maaltijd die bestaat uit rijst met groente of bonen. Soms meng ik daar cashewnoten of tonijn doorheen. Mijn avondmaaltijd is ook weer warm. Ik eet drie keer in de week vlees. En op andere dagen meestal vis. Soms met ugali, soms met spaghetti. Daarnaast eet ik elke dag uien en tomaten, vaak knoflook en paprika. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk af te wisselen met andere soorten groenten.

In 2012 heeft Armand Bettonviel mijn voedingsschema geanalyseerd. Het viel hem op dat ik te weinig at, dus daar probeer ik nu op te letten. Ik at altijd in de avond heel veel maar niet genoeg verspreid over de dag. Armand heeft me ook geadviseerd om na de training sportdrank te drinken.

14-04-2013 ABN-Amro Marathon Rotterdam  Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws: Op je website zien wij dat je samenwerkt met het Nederlandse topsport-merk Virtuoos. Gebruik je naast gezonde voeding deze voedingssupplementen ook als extra aanvulling?
Sinds eind 2012 werk ik samen met Virtuoos. Ik was altijd een beetje huiverig om voedingssupplementen te gebruiken. Je hoort wel eens dat ze vervuild zijn. Stel je voor dat je daardoor positief test op doping. Dat is voor iedere topsporter een nachtmerrie. Er zijn wel geteste ‘batches’ van sommige merken maar die zijn snel uitverkocht. Virtuoos test alle batches van haar hele topsportlijn, dus je weet zeker dat deze voedingssupplementen 100% schoon zijn. Armand Bettonviel heeft aangegeven welke voedingssupplementen geschikt voor mij zijn, dus die neem ik. Lees hier verder

Advertentie

Reageer