Terug naar boven
‘Ik ben ziek geworden van een vitaminepil’
News

‘Ik ben ziek geworden van een vitaminepil’

Yolanda Lippens (51) kan nauwelijks lopen, ze kan nog geen dekbed op haar voeten verdragen. Oorzaak: een vitamine B6-overdosis. ‘Ik dacht dat ik gezond bezig was als ik een voedingssupplement slikte, maar ondertussen maakte ik mezelf kapot.

Het zijn nieuwe sokken waar Yolanda Lippens (51) op loopt tijdens haar vakantie in 2011. Speciale anti-blaar-sokken, die ze op een van de eerste dagen van haar vierweekse vakantie heeft gekocht. Dus als haar voeten tijdens een bezoek aan Disneyworld beginnen te prikken en daarna pijnlijk worden, gaat ze ervan uit dat het door die sokken komt. ‘Eerst negeerde ik het nog’, zegt ze. ‘Ik dacht: de zon schijnt, ik ben in Florida, ik ben gelukkig, niet zeuren.’ Maar een uur later voelt ze haar voeten niet meer. Yolanda gaat zitten en trekt haar schoenen en de nieuwe sokken uit. ‘Mijn voeten waren gloeiend heet. De andere bezoekers zullen wel gedacht hebben: waar zijn zij nou mee bezig? Mijn man Jerry liep af en aan met ­bekertjes water uit de fontein van Disney om mijn voeten te ­koelen. Daarna heeft hij ter plekke teenslippers voor me gekocht.’

In de schaduw ging het goed
Later, in de koelte van hun appartement, trekt de hitte uit haar voeten weg. Wel voelt Yolanda zich ziek. ‘Maar daar wilde ik verder niets van weten. We hadden maar een week in Orlando, die wilde ik ten volle benutten.’ Ook de cruise waar ze na die week aan zullen deelnemen, laat ze doorgaan. Haar nieuwe teenslippers en paracetamol zijn tijdens de tocht haar beste vrienden. Yolanda: ‘Ik had wel in de gaten dat als ik rustte en in de schaduw bleef er niets aan de hand was. De pijn begon zodra het warm werd of als ik ging lopen.’ De hele vakantie houdt ze zich daarom verder koest. En zodra Yolanda en Jerry in Nederland landen – het is april en krap vijftien graden buiten – is de pijn in haar voeten gelukkig over. Lees hier verder

Advertentie