Terug naar boven
Je snelste tien kilometer: food-wise
News, Training

Je snelste tien kilometer: food-wise

Door: Miriam van Reijen. Foto: Jamie Peeters

Voedingsadviezen voor een marathon zijn eenvoudig te vinden. Maar wat als je een snelle tien kilometer af wilt leggen? Moet je dan eigenlijk stapelen, gelletjes meenemen of drinken onderweg? Vijf tips voor jouw snelste tien!

1) Zes borden pasta de avond voor een tien kilometer is niet nodig. Ben je korter dan 90 minuten onderweg dan volstaat een koolhydraatrijke avondmaaltijd als pasta, pannenkoeken, rijst of brood. Eet de dag voor je race geen dingen die erg belastend zijn voor je spijsvertering. Denk aan te veel vezel- of vetrijke voeding of hele pittige maaltijden. De dag voor de wedstrijd eet je beter witbrood, witte pasta, en niet te veel fruit en groenten.

2) Eet een simpel ontbijt, zeker drie uur voor de start. Brood met zoet beleg, yoghurt met cornflakes, een of twee pannenkoeken: voldoende om die tien kilometer volbrengen. Weersta de verleiding om in de laatste drie uur voor de start nog iets te eten. Je lichaam heeft voldoende energie opgeslagen als je zaterdag tip 1 hebt gevolgd. Lees hier verder

Advertentie