Terug naar boven
Jip Vastenburg over haar ‘therapie kat’, Disney films, Paula Radcliffe enzo meer
News

Jip Vastenburg over haar ‘therapie kat’, Disney films, Paula Radcliffe enzo meer

Jip Vastenburg is de regerend Europees kampioene 10.000m bij de neo-senioren. De 22-jarige atlete kwalificeerde zich afgelopen jaar op deze afstand ook voor de Olympische Spelen en zal hierop ook in actie komen bij het EK in Amsterdam. Vastenburg start dit outdoorseizoen iets later door wat fysiek ongemak. Aanstaande vrijdag staat echter haar eerste outdoorwedstrijd gepland, een 3.000m in Gouda. Wij stelden Vastenburg enkele vragen over atletiek en andere interesses.

We hebben je outdoor nog niet in actie gezien bij wedstrijden. Hoe fit ben je nu?
Ik ben nu in ieder geval 100 procent fit. Kan alle trainingen doen en heb vorige week voor het eerst ook weer twee keer op een dag kunnen lopen. Begin maart heb ik een injectie laten zetten in de pees van de rechter grote teen. Er was eigenlijk nauwelijks iets te zien maar pijn deed het wel. Sindsdien ben ik pijnvrij maar heb ik nog wel wat hobbels op de weg gekend. Ik denk vooral dat ik nog wat vertrouwen in mezelf moet krijgen.

Je eerste wedstrijd wordt ws aanstaande vrijdag 3.000m. Waarom ben je specifiek op zoek naar een 3.000m?
Ik ben specifiek op zoek naar een 3000 meter omdat ik denk dat dit het beste past in de opbouw richting de 10.000 meter van het EK en de Olympische Spelen. Ik zal een week later de 5000 meter lopen tijdens het NK atletiek in Amsterdam en dan is het mooi de week ervoor alvast even te kunnen wennen aan het tempo. De duurlopen en tempo’s buiten de baan om gaan al heel erg goed maar ik heb nog moeite met het vinden van het juiste ritme op de baan. Toch gaat ook dit elke week beter dus dat ziet er goed uit. Lees hier verder

Advertentie