Terug naar boven
Klassieke fouten voor de marathon
News

Klassieke fouten voor de marathon

Maandenlang kijk je uit naar deze dag. Al je trainingen waren gericht om op D-day je beste prestatie neer te zetten. En dan is het de laatste week voor de marathon. Wat moet je dan doen? En nog belangrijker: Wat moet je laten? In je laatste week kun je namelijk nog een aantal – al dan niet klassieke – fouten maken. Losse Veter zet er vijf op een rij.

Door: Miriam van Reijen

1) Nog even de benen testen
In de laatste week kan je weinig meer doen om je vorm te verbeteren. Het is nu vooral zaak om zo uitgerust mogelijk aan de start te staan. Lopers die gewend zijn elke dag (of tweemaal daags) te trainen kunnen deze week nog wat kilometers maken. Maar maak niet de fout om nog even flink gas te willen geven om te kijken hoe de benen ervoor staan. Trainingen deze week moeten allemaal op ontspanning en souplesse gaan.

2) Een extraatje voor de marathon
Heb je gelezen dat teff, spelt of bietensap heel goed is voor hardlopers en wil je dit voor de marathon op het menu zetten? Zorg dat je het al eens getest hebt. Zo bevatten zowel teff als spelt veel vezels. Is je lichaam hier niet aan gewend dan kunnen die pannenkoeken van teff of dat speciale speltbrood voor maag- of darmproblemen zorgen in de wedstrijd. Hetzelfde geldt voor bietensap; eerst uittesten voordat je het op de wedstrijddag gaat proberen. Lees hier verder

Advertentie