Terug naar boven
Laatste voorbereidingen EK Oranjeleeuwinnen [+interview Daphne Koster]
News

Laatste voorbereidingen EK Oranjeleeuwinnen [+interview Daphne Koster]

De Nederlandse voetbalvrouwen vertrokken gisteren, donderdag 20 juni, voor zes dagen naar Engeland om zich voor te bereiden op het EK. Het EK 2013 zal plaatsvinden van 10 tot en met 28 juli 2013 in Zweden.

De Nederlandse vrouwen doen voor de tweede keer mee aan het Europees kampioenschap. In 2009 haalde Oranje verrassend de halve finale, maar verloren deze na verlenging en strafschoppen. Dit jaar gaan de Oranjeleeuwinnen voor een finaleplek, sterker nog: ze gaan voor goud.

In september 2012 kwalificeerden de Oranjevrouwen zich voor het EK als beste nummer twee. Loting bepaalde dat Nederland op donderdag 11 juli aftrapt tegen Duitsland.

Oefeninterlands
Vlak voor vertrek naar het EK in Zweden speelt het Nederlands vrouwenelftal twee oefeninterlands in eigen land. Zaterdag 29 juni is Australië de tegenstander en woensdag 3 juli is de laatste ontmoeting met Noord-Ierland. Beide interlands worden gespeeld in het Telstar Stadion in Velsen-Zuid, de thuishaven van sc Telstar. Beide duels beginnen om 19.00 uur. Bestel hier direct je kaarten. Bel voor meer informatie naar (0343) 499 350 of email merlijn.lezeman@knvb.nl Volg de vrouwen voor het allerlaatste EK nieuws op Facebook.com/oranjeleeuwinnen.

Advertentie