Terug naar boven
Manon Bollegraf vertrekt bij de KNLTB
News

Manon Bollegraf vertrekt bij de KNLTB

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) neemt in december afscheid van Fed Cupcaptain Manon Bollegraf. In onderling overleg tussen directeur Sportief Jan Siemerink en Bollegraf is besloten om het aflopende contract van de 49-jarige ex-profspeelster niet te verlengen.

De tennisbond kiest voor de komende jaren voor een intensievere begeleiding van het Fed Cupteam, met name op internationaal gebied. Bollegraf heeft aangegeven aan deze verwachting niet tegemoet te kunnen komen vanwege haar privésituatie.

Bollegraf is sinds 2006 werkzaam als Fed Cupcaptain bij de KNLTB. “Manon heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het damestoptennis in Nederland en was het boegbeeld van het Nederlands Fed Cupteam. Daar zijn we haar zeer dankbaar voor. Tot onze spijt moeten we nu afscheid van haar nemen, ik wens haar enorm veel succes in haar verdere carrière”, aldus Jan Siemerink.

“Ik heb de afgelopen acht jaar met ontzettend veel plezier gewerkt, maar helaas heb ik nu moeten besluiten dat het niet langer verenigbaar is met mijn privéleven. Ik wil de dames ontzettend veel succes wensen, ik zal ze altijd blijven volgen”, aldus Bollegraf.

De KNLTB verwacht op korte termijn een opvolger aan te stellen voor Bollegraf.

Over Manon Bollegraf
Manon Bollegraf was tussen 1985 en 2000 actief in het proftenniscircuit. Tijdens die periode wist ze vier keer een Grand Slam te winnen in het gemengddubbelspel, tweemaal met Tom Nijssen en tweemaal met Rick Leach (VS). In 1989 boekte zij haar enige WTA-toernooizege in Oklahoma, en een jaar later bereikte zij de 29e plaats op de WTA- ranking, haar hoogste positie ooit in het enkelspel. In 1997 bereikte ze met Nederland de finale van de Fed Cup waarin het team verloor van Frankrijk. Sinds 2006 was Bollegraf captain van het Nederlands Fed Cupteam.

Over de KNLTB
De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) is het overkoepelend orgaan van de tennissport en de tennisverenigingen in Nederland. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee 626.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB tot doel het promoten van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.

(Persbericht)

Advertentie