Terug naar boven
Mentale training voor een betere hardloopprestatie
News

Mentale training voor een betere hardloopprestatie

Fontys HRM en Psychologie in Eindhoven start vanaf 28 mei de module ‘Sports and Performance Coaching’. Deze praktische hbo-module bestaat uit vijf bijeenkomsten van drie uur op dinsdagavond, waarbij mentale technieken uit de topsport worden aangeleerd. “Nog altijd wordt er voor een groot deel getraind op het fysieke aspect van een (top)sport. Het mentale aspect is nog een ondergeschoven kindje. Terwijl -zo is inmiddels gebleken- het mentale aspect minstens zo belangrijk is als het gaat over presteren in de sport”.

Docenten
De module wordt gegeven door Nicole Ebben en Ivo Spanjersberg. Nicole Ebben is werkzaam als zeer enthousiaste docent toegepaste psychologie. Ze is gezondheidswetenschapper in het specifiek gericht op gedragsverandering, heeft daarnaast achtergrond als diëtist, coach en is coördinator sports and performance coaching.

Ivo Spanjersberg is een zeer ervaren sportpsycholoog, trainer en coach. Spanjersberg werkt sinds 2000 vanuit zijn bureau Fundamental in het bedrijfsleven, bij overheidsinstellingen en in de topsport. Zijn aanpak is persoonlijk, praktisch en resultaatgericht.

Inhoud module
De module start met een introductie in de sportpsychologie en je leert methoden om mentale ontwikkeling in kaart te brengen. Iedere week leer je met behulp van oefeningen en opdrachten mentale technieken te beheersen. De module is ook zeer geschikt voor hardlopers waarbij het leveren van een prestatie een belangrijke rol speelt. Kortom voor een niet-commerciële prijs een goede aanvulling voor sporters, trainers, coaches of personen en organisaties die geïnteresseerd zijn in sportpsychologie en/of streven naar een betere prestatie.

Aanmelden voor deze module kan via: http://fontys.nl/Werk-studie/Opleidingen-en-cursussen/Sports-and-Performance-Coaching.htm

Advertentie

Reageer