Terug naar boven
Model Evelien Bester: ‘hardlopen is voor mij mentaal en fysiek een regelrechte succesformule’
News ,

Model Evelien Bester: ‘hardlopen is voor mij mentaal en fysiek een regelrechte succesformule’

Hard-lo-pen (werkwoord; liep hard, heeft hardgelopen). 1. Om het snelst lopen, 2. Een tijdlang snel lopen. Hardlopen, iets waar ik inmiddels niet zonder kan. Hardlopen, waar ik mee begon toen ik zeven jaar oud was. Hardlopen, iets dat ik inmiddels in ongeveer ieder continent uitgevoerd heb.

Mijn eerste echte sport was atletiek. Sprinten en hoogspringen waren mijn lievelings. Lange afstanden lopen was niet echt mijn lievelings. Ik was zo ontzettend fanatiek dat mijn ontbijt er vaak meteen uitkwam zodra ik over de eindstreep strompelde. Op mijn negentiende leeftijd pakte ik het toch weer op. En ik raakte verslaafd, echt wel. Hardlopen heeft voor mij meerdere doeleinden. Conditie, metabolisme, endorfine, fenyletylamine, in de natuur zijn. En ook: het ontdekken van een nieuwe stad op een snelle, inspirerende en unieke manier. Na een rondje hard te lopen tussen de bewoners voel je je meteen thuis. Lees hier verder

Advertentie