Terug naar boven
‘Na Piloxing voel je je sexy en krachtig’
News

‘Na Piloxing voel je je sexy en krachtig’

Een nieuwe rage lijkt over te komen waaien vanuit de Verenigde Staten: Piloxing. Het is een mix van Pilates, boksen en dansen waarbij je de kracht van elke sport combineert.

Je combineert de kracht, snelheid en behendigheid van het boksen met de soepelheid en flexibiliteit van Pilates en voegt tot slot het plezier van de dansbewegingen toe. De korte oefeningen van Pilates zorgen voor een effect op je spieren. De boks- en dansoefeningen verbeteren je conditie. Het idee komt uit Amerika waar inmiddels een aantal celebrities de nieuwe sport hebben omarmd. Piloxing is bedacht door de Zweedse danseres en celebrity trainer Viveca Jensen. “Deze mix aan oefeningen zorgen voor een goede vetverbranding, versteviging van spieren en ze brengen je ‘into shape’ op een leuke en uitdagende manier”, vertelt ze op haar site www.piloxing.com.

Calorieën
Viveca Jensen: “Het is ontworpen om te werken aan je kern terwijl je je in het zweet werkt. Bij een uur durende sessie (45 minuten staande intervaltraining en vijftien minuten oefeningen op een mat) verbrand je 450-850 calorieën. Liefhebbers zeggen dat ze niet alleen een fysieke, maar ook een mentale opkikker krijgen na afloop, Het verbetert je zelfbeeld, je voelt je weer slank, sexy en krachtig”

Herhalingen
Een sessie bestaat uit veel bewegen, met korte herhalingen op de maat van de muziek. Dit kan variëren van langzaam of snel en met of zonder gewichtjes. Daarnaast wordt er ook afgewisseld met grondoefeningen voor bijvoorbeeld de buikspieren, been- en bilspieren en bovenlichaam.

Advertentie