Terug naar boven
Nichtje van Tiger Woods komt naar Deloitte Ladies Open
Events

Nichtje van Tiger Woods komt naar Deloitte Ladies Open

CheyenneWoods55903Cheyenne Woods staat nog overduidelijk in de schaduw van haar bekende oom Tiger maar de 22-jarige golfster timmert de laatste tijd zelf ook flink aan de weg. Als amateur won ze meer dan dertig toernooien en een jaar geleden werd ze professional. Er wordt de komende jaar veel van haar verwacht.

Cheyenne Woods is de dochter van Earl Dennison Woods junior, de oudere halfbroer van Tiger. En net als bij Tiger was Earl senior de drijvende kracht achter de golfcarrière van zijn kleindochter. Ook zij begon al op vroege leeftijd met het golfspel. ‘Ik was vijf toen ik met begon met golfen en sindsdien wil ik niets anders meer. Toen ik Tiger zag spelen toen ik jong was wist ik al dat ik dit ook wilde en dat is gelukt.’ Ze heeft regelmatig contact met hem en kan altijd bij hem terecht voor advies.

Voor Nederland zijn Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel de belangrijkste troeven tijdens dit toernooi. Boeljon presteert tot nu toe constant en Schreefel bewees vorige week met een elfde plaats in de North Texas Shootout in vorm te zijn. Voor het Deloitte Ladies Open in eigen land hebben de twee al lang van tevoren plek in hun agenda gereserveerd.

Hiernaast wordt een aantal talentvolle Nederlandse amateurs en jonge professionals in het Deloitte Ladies Open de kans geboden zich met de top van Europa te meten. Chrisje de Vries is het seizoen goed gestart met een overwinning op de Paul Lawrie Golf Centre Scottish Ladies Open Tour. Marjet van der Graaff, die afgelopen jaar haar eerste overwinning (Banesto Tour Zaragoza) als professional boekte, slaat ook in Amsterdam af.

Anne van Dam (1995) is op de World Amateur Golf Ranking de beste Nederlandse. In 2012 won ze het NK Strokeplay tot en met 18 jaar en de Voorjaarswedstrijd. In 2010 werd Charlotte Puts, toen veertien jaar, bij de Golf Awards bekroond tot Talent van het Jaar.

De 19-jarige Elise Boehmer won vorig jaar haar eerste grote titel, het NK Matchplay voor junioren. Dewi Weber is met zestien jaar de jongste van de vier amateurs. In 2011 won Weber het NK strokeplay tot en met 15 jaar.

Foto’s: Twitter, YouTube

Advertentie

Reageer