Terug naar boven
Nike introduceert vernieuwde Nike Free modellen
Reviews

Nike introduceert vernieuwde Nike Free modellen

Nike presenteert dit seizoen vijf nieuwe schoenen in de Free-categorie; de Nike Free 5.0+, 4.0 en 3.0 voor hardlopen, de Nike Free TR Fit 3 voor Women’s Training en de Nike Free Trainer 5.0 voor Men’s Training. Volgens Nike zijn de voeten de basis van elke vorm van beweging. Wanneer zij zich op natuurlijke manier kunnen strekken, bewegen en hierdoor zichzelf kunnen zijn, werken zij het best. Natural motion noemt Nike dit. Dit inzicht heeft ruim 10 jaar geleden geleid tot de creatie van de Nike Free schoen en inspireert het ontwerpteam tot op de dag van vandaag.

Het Nike Free idee en de theorie achter natural motion ontstond in 2001 na jaren van studies, tests en ontwerpen om een schoen te maken met alle voordelen van natuurlijke bewegingen gecombineerd met het comfort van een schoen. Ruim een decennium later hebben de hardloopschoenen nog altijd de bekende flexibele Nike Free zool, die meebeweegt met de voet. Door de jaren heen is de zool verbeterd en geperfectioneerd. Hierbij worden er nu drie nieuwe ontwerpen voor het bovenwerk geïntroduceerd.

Sp13_SNP_WT_TR3_large

Nike Free voor hardlopers
Lopen op de Nike Free betekent lopen op de meest natuurlijke manier met de veiligheid van een schoen. Met deze natuurlijke manier van lopen worden de spieren in voeten, benen en onderrug extra getraind. Hierdoor wordt de sporter sterker, wat de sportprestaties ten goede komt. De natuurlijke manier van lopen wordt gestimuleerd door de buigzame en kenmerkende Nike Free zool die flexibel meebeweegt met de voet.

Nike Free 5.0+
Op een schaal van een tot tien geeft de Nike Free 5.0+ de meeste steun van alle Nike Free. De schoen heeft een offset, het verschil tussen de hoogte van de zool in de hiel en de voorvoet, van 8mm. Nieuw aan de Nike Free 5.0 is de toevoeging van de dynamische Flywire Technologie. Dit zijn draden gespannen in het bovenwerk van de schoen die zich spannen en ontspannen en op die manier meegaan met de natuurlijke bewegingen van de voet.

Nike Free 4.0
Met een offset van 6mm is de Nike Free 4.0 dichterbij de stand van een blote voet dan de 5.0+. De vernieuwde Nike 4.0 heeft een bovenwerk die aanvoelt als een soort sok voor de optimale pasvorm. Nieuw zijn de mesh panelen op de middenzijde die zorgen voor extra luchttoevoer en ademend vermogen. Zo blijven de voeten tijdens het lopen goed geventileerd.

Nike_Free_3.0_men's_profile_hi_large

Nike Free 3.0
De Nike Free 3.0 heeft een offset van 4 mm en komt daarmee het dichtst bij de natuurlijke stand van de voet. Het bovenwerk is gemaakt van een door Nike ontworpen mesh die de pasvorm en de luchttoevoer verbeteren. Het bovenwerk bestaat uit verschillende delen en is losser op plekken waar ventilatie en beweging nodig zijn en strakker op plekken waar meer ondersteuning gewenst is.

Sp13_SNP_WT_TR3_Medial_large

Nike Free Training
Ook voor zowel Women’s als Men’s training zijn de Nike Free schoenen ontwikkeld en verbeterd. De vernieuwde Men’s Nike Free Trainer 5.0 is ontworpen als een van de meest veelzijdige trainingsschoenen. De lichtgewicht schoen geeft comfort en zet de voet er stevig in vast. Het bovenwerk ziet er niet alleen goed uit, door de dynamische fit beweegt deze ook mee met de bewegingen van de voet tijdens de training. In ruststand is het flexibel en als de voet beweegt spannen de banden in het bovenwerk zodat de voet stevig in de schoen blijft. Voor vrouwen is er de nieuwe Nike Free TR Fit 3. Deze combineert flexibiliteit en grip specifiek voor training doeleinden met een modern bovenwerk. De schoen zorgt voor een lichtgewicht en vrij gevoel tijdens zelfs de meest intense workouts. De Nike Free TR Fit 3 heeft een nieuwe tong die plat bovenop de voet ligt en gebruikte gelaagd mesh zodat de veters van de schoen niet op de voet drukken. Hierdoor voelt de schoen comfortabel aan en kan er volledig geconcentreerd worden op het behalen van de beste fitness resultaten. (persbericht)

Advertentie

Reageer