Terug naar boven
Paola van Gilst test de Climachill-kleding, met actieve koeling, van adidas
News

Paola van Gilst test de Climachill-kleding, met actieve koeling, van adidas

Onlangs kwam adidas met een vernieuwende kledinglijn. Onder de noemer Climachill brengt het Duitse sportmerk een aantal producten op de markt die moeten zorgen voor een actieve koeling tijdens het sporten. Zo zijn er in de shirts op een aantal strategische plekken kleine aluminium bolletjes aangebracht die ervoor zorgen dat de huid afkoelt. Ook de stof zelf is voorzien van een aantal technologische vernieuwingen. Zo is er titanium in de vezels verwerkt en wordt er gebruikt gemaakt van vlakke draden die ervoor zorgen dat de lichaamswarmte gemakkelijker wordt afgevoerd, zo stelt adidas. We besloten de proef op de som te nemen en lieten Paola van Gilst een Climachill-loopset testen.

foto 2
Foto: Paola van Gilst

De kleur van de short wordt omschreven als “Tech Grey Metallic” en het broekje heeft allemaal piepkleine gaatjes. Deze zorgen voor een heerlijke verkoelende werking bij warmte.

De short is echt vederlicht en voelt tijdens het dragen alsof je niets aan hebt! Het zilvergrijze short heeft gelukkig ook een binnen broekje (dat is helaas niet bij alle hardloopshorts het geval…) en hieraan is het bijzonder, dat de naden van het broekje aan de buitenkant gestikt zijn, waardoor de kans op schuurplekken minimaal is, vooral bij lange duurlopen. De maatvoering valt nogal ruim, dus als je maat M hebt, kun je volgens mij gerust een maat S bestellen voor de perfecte pasvorm.

foto 4
Foto: Paola van Gilst

De bijpassende tanktop is van de Climachill-lijn van Adidas. Deze speciaal ontwikkelde stof voert warmte af, ventileert en voelt tijdens het zweten echt koel aan. Dit wordt extra bevorderd door de kleine metalen stippen in de nek. Bovendien gaat het shirt niet aan je lichaam plakken.

foto 3
Foto: Paola van Gilst

De top, in racerback model, draagt heerlijk licht en heeft een mooie, slanke pasvorm. Prettig is ook de lengte: Ietsje (maar niet té) langer dan normaal, waardoor je de top niet steeds omlaag hoeft te doen om deze op de plaats te houden.

foto 1
Foto: Paola van Gilst

Ik heb de set getest tijdens een warme stranddag en had weinig last van de warmte. De kleding voelt superlicht en oogt bovendien ook nog eens hartstikke leuk! Ik zal de set zeker eens tijdens een wedstrijd dragen. Op de site van Adidas zag ik, dat de top en short ook verkrijgbaar zijn in allerlei verschillende kleurtjes, waardoor het heel erg leuk is alles met elkaar te combineren.
Ik ben helemaal fan van Adidas Climachill!

Advertentie