Terug naar boven
Peulvruchten voor een lager cholesterol
News

Peulvruchten voor een lager cholesterol

Een dagelijkse dosis peulvruchten verlaagt het LDL-cholesterol in het bloed, en daarmee waarschijnlijk het risico op hart- en vaatziekten. Noord-Amerikaanse wetenschappers presenteren dat maandag in het wetenschappelijk tijdschrift Canadian Medical Association Journal. Lees hier verder

Een beknopte lijst van eetbare peulvruchten:
– erwt, kapucijner en peultjes (alle Pisum sativum)
– kikkererwt of keker (Cicer arietinum)
– kousenband (Vigna unguiculata ssp. sesquipedalis)
– linze of lins (Lens culinaris)
– pinda (Arachis hypogaea)
– pronkboon (Phaseolus coccineus)
– gewone boon (Phaseolus vulgaris) met o.a. bruine boon, sperzieboon en snijboon
– sojaboon (Glycine max)
– tamarinde (Tamarindus indica)
– tuinboon (Vicia faba)
– vleugelboon (Psophocarpus tetragonolobus)

Advertentie