Terug naar boven
Salomon en Losse Veter lanceren Trailrunninggids voor beginners
Events, News, Reviews, Training , ,

Salomon en Losse Veter lanceren Trailrunninggids voor beginners

Wil je vaker lopen in de natuur of je eens gaan wagen aan een heuse trailrun? Losse Veter heeft met Salomon een online magazine Trailrunning voor beginners gemaakt. Dit gratis magazine is een initiatief van Salomon en Losse Veter. De afgelopen jaren heeft trailrunning enorm aan populariteit gewonnen. Steeds meer lopers ervaren het plezier van lopen in de natuur. Tegelijkertijd lijken de uitdagingen die trailrunners aangaan steeds extremer te worden. Hierdoor kan het idee ontstaan dat een trailrun een enorme uitputtingsslag is.

Niets is minder waar. Trailrunning is voor iedereen. Het gaat niet over de zwaarte van het parcours, maar om de wens om de wereld om je heen lopend te verkennen. Of zoals de bekende trailrunner Gregory Vollet het omschrijft: ‘Voor mij is trailrunning eerder een zaak van mindset dan van omgeving. Trailrunning kan dus overal. Ook in verstedelijkte gebieden. Het komt er juist op neer geen parken of rivieren op te zoeken maar te ‘exploreren’. Al lopende verken je de stad. Het grote verschil met hardlopen is waar de geest zich bevindt als je loopt. De modale hardloper is er met zijn hoofd vaak niet bij. De ondergrond is regelmatig en niet uitdagend. Dus elke pas is voor hem hetzelfde. Hij hoeft zich niet te concentreren hierop. In gedachten dwaalt hij af naar zijn problemen in het dagelijkse leven. Bij trailrunning gaat het om verkennen. De geest is honderd procent aanwezig bij het lopen. Je denkt na over hoe je bepaalde obstakels overwint en waar je je voeten plaatst.’

spreads_2_Salomontrailrunningmagazine_770

Met dit online magazine willen Salomon en Losse Veter je kennis laten maken met deze prachtige sport. We gaan in op de toenemende populariteit van het trailrunnen. Experts geven je handige tips voor je eerste trails, vertellen waar je op moet letten bij de aanschaf van je uitrusting en laten je een aantal handige oefeningen zien. Deze trailrunninggids is een handig naslagwerk bij je eerste stappen op de ongebaande paden.

Advertentie