Terug naar boven
Schippers houdt titel maar Atletiekunie blameert zich tijdens NK Indoor
Events, News

Schippers houdt titel maar Atletiekunie blameert zich tijdens NK Indoor

Dafne Schippers pakte gisteren de nationale indoortitel op de 60 meter in Apeldoorn. Vandaag was er even onduidelijkheid of zij haar zevende titel op rij niet moest inleveren. Er was namelijk protest aangetekend omdat Schippers als enige atlete de series mocht overslaan. Die ruimte is er in de reglementen, maar dan moeten de andere atleten hier ook van op de hoogte zijn. Zij hoorden echter pas vlak voor de series dat er slechts 23 atletes doorgingen naar de halve finales, in plaats van 24. De Jury d’Appel honoreert het protest en verklaart daarmee de deelname van Schippers als onreglementair.

Ondanks deze jurybeslissing mag Schippers haar titel toch behouden. Jan Willem Landré, directeur van de Atletiekunie, besluit namelijk het jurybesluit ‘van tafel te vegen’, zo meldt Atletiekweek. Een opmerkelijke en uiterst dubieuze beslissing om op een dergelijke manier de wedstrijd te beïnvloeden.

De Atletiekunie gebruikt haar machtspositie om de onduidelijkheid die ze zelf gecreëerd heeft recht te breien. Het is Schippers namelijk niet te verwijten dat zij gebruik maakt van de gecreëerde situatie, maar een dergelijke vrijstelling had minimaal ook voor Jamile Samuel moeten gelden. Ook zij heeft zich immers reeds gekwalificeerd voor het WK Indoor. Die mening is Schippers zelf overigens ook toegedaan, zo laat ze op Facebook weten.

Advertentie