Terug naar boven
Tour de France voor de buis
News, Reviews

Tour de France voor de buis

Twee wielerliefhebsters, Anne Spapens en Monique Huijdink schreven dit jaar het boek Thuis voor de Tour.

De auteurs kennen elkaar via Twitter, waar zij hun gezamenlijke wielerliefde ontdekten. “Social media verbinden vele tv-kijkers die voorheen alleen of in klein gezelschap thuis hun enthousiasme, passie en frustratie beleefden. Het plezier van die gedeelde kijkervaring vormde de inspiratie voor dit boek”.

“Miljoenen mensen kijken elke zomer dagelijks naar de Tour de France. De Tour is het hoogtepunt van het wielerseizoen én het ultieme live televisie-evenement. Thuis voor de Tour geeft een stem aan de anonieme kijker, die de Tour beleeft in de huiskamer, voor het televisiescherm. We beschrijven drie zinderende weken in juli waarin ons leven volledig om de Tour de France draait: de live-uitzending, de samenvatting, de nababbel bij de Belgen en de NOS.”

Thuis voor de Tour verklaart volgens het tweetal de liefde aan de Tour met kennis, passie en plezier. Aan de hand van 21 koers- en 2 rustdagen uit het recente verleden wordt de Tour belicht: van afdaling tot massasprint, van doping tot hongerklop. Van de dansende pedalen van Contador tot de dreunende dijen van Cancellara. “Een grappig, fris, onderhoudend en informatief boek voor iedereen die van de Tour houdt of ervan wil gaan houden.”

Anne Spapens (@Ponckster) schrijft onder andere voor wielersite hetiskoers.nl. Zij verzorgt striprecensies voor Veronica Magazine. Naar de Tour kijkt ze sinds 1980, toen ze als meisje van acht jaar Johan van der Velde de witte trui zag winnen. Monique Huijdink (@MiesjeB) is freelance copywriter. Zij studeerde Film- en televisiewetenschap en werkte als (eind)redacteur voor verschillende informatieve tv-talkshows, ondermeer I.S.C.H.A en Zomergasten. Jan Ullrich deed in 1996 haar Tourliefde ontbranden.

Het boek is uitgegeven door Nieuw Amsterdam en kost 19,95 euro. ISBN: 9789046814314

Advertentie