Terug naar boven
Vruchten: De dorstlesser met herstellend vermogen
News

Vruchten: De dorstlesser met herstellend vermogen

Dorstlessers zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Maar met het uitdijende assortiment lijkt ook de weerstand tegen deze dranken te groeien. Steeds vaker hoor je dat ze te zoet worden gevonden. Zeker de energiedrankjes en lijken tegenwoordig populairder buiten de sport. Met name de jeugd wordt aangetrokken tot de mierzoete drankjes.

Tomatensap
Het verzet tegen deze drankjes heeft geleid tot een revival van vruchtendranken. Ook zij kunnen perfect dienen als dorstlesser na een inspanning. En zij kunnen zelfs meer. Zo heeft een Grieks onderzoek enkele maanden geleden uitgewezen dat tomatensap zelfs tot een beter herstel leidt na een sportieve inspanning dan een dorstlesser. Tomatensap bevat een aantal stoffen die spierherstel stimuleren en die de bloedwaarden weer snel op een normaal peil terug kunnen brengen. Tomaten zijn bovendien rijk aan lycopeen, een anti-oxidant dat in verband wordt gebracht met het terugdringen van het risico op verschillende vormen van kanker.

En zo zijn er meer vruchtendranken die naast een dorstlessend effect nog meer positieve effecten hebben voor sporters. Denk bijvoorbeeld aan watermeloen, ananas en kiwi. Hierbij dient wel één aantekening gemaakt te worden. Het gaat hierbij om ongezoete dranken. Let daar goed op en dat betekent dat je goed moet zoeken naar de juiste dranken want je zult versteld staan hoeveel vruchtendranken voorzien zijn van suiker.

eva simons gezond kokos womenonkokoswater
Ben je alleen op zoek naar een gezonde variant op de verkrijgbare dorstlessers dan is kokoswater de oplossing. Deze drank bevat bijzonder veel elektrolyten. Dat zijn mineralen zoals kalium, magnesium, chloor en natrium. Deze mineralen zijn essentieel voor het goed functioneren van de vochtbalans in het lichaam. Kokoswater bevat het hoogste aantal elektrolyten dat in de natuur te vinden is en is bovendien calorie-arm. Naast sportvrouwen zijn het ook BN-ers die aan het kokoswater zitten. Zangeres Eva Simons Twittert regelmatig wanneer ze weer een voorraad kokosnoten heeft ingeslagen. De zangeres is ook erg into rawfoods en streeft naar een gezonde levensstijl. Ze is veel op reis en wil ook fit blijven voor haar optredens.

Advertentie