Terug naar boven
Weekend Wannahaves: Suunto Ambit2 S, kokoswater, Nike Dri-Fit Knit
News ,

Weekend Wannahaves: Suunto Ambit2 S, kokoswater, Nike Dri-Fit Knit

Ambit2S_pressimages_kl

Suunto Ambit 2S
Suunto lanceerde vorig jaar haar eerste trainingshorloge met ingebouwde GPS. Het gerenommeerde merk had al jarenlang een grote schare trouwe fans vanwege de hoogstaande kwaliteit van haar producten. Maar het ontbreken van een GPS kon niet langer uitblijven. Er kwamen steeds meer horloges en apps op de markt die deze functionaliteit wel boden en wie wil nu niet na een loop of een fietstocht zien waar hij of zij geweest is.

Vorig jaar lanceerde Suunto de Ambit en het horloge was een doorslaand succes. Het is het meest uitgebreide en technologisch verfijnde trainingshorloge dat er momenteel te verkrijgen is. Eind april lanceerde Suunto de tweede versie van dit horloge, samen met een iets eenvoudiger type. Ten opzicht van de Ambit2 ontbreken er in de Ambit2 S alleen een aantal outdoorfunctionaliteiten zoals barometer en temperatuurmeter maar deze is daarmee uitermate geschikt voor duursporten zoals lopers en fietsers.

En dat is niet alles. Met de aankoop van het horloge krijg je meteen de mogelijkheid om gebruik te maken van de AppZone waar inmiddels honderden apps in te vinden zijn die gebruikers hebben ontwikkeld om nog meer functionaliteit uit het horloge te kunnen halen. Daarnaast kun je gebruik maken van het online platform Movescount waarop je alle activiteiten kunt inlezen en kunt analyseren. Het mooie hieraan is dat het horloge je in staat stelt al je verschillende activiteiten ook apart op te slaan, of je nu gaat hardlopen, fietsen of tennissen.

kokoswater
Suiker is uit de gratie. We wisten al langer dat we er dik van worden maar de laatste maanden verschijnen er steeds meer publicaties over andere nadelige effecten van suiker.

Met name de vloeibare suikers in de vorm van frisdranken en vruchtensappen worden daarbij als grote boosdoener beschouwd. Hoewel deze dranken vol met suikers zitten lijken ze het lichaam geen enkel signaal te geven dat we voldoende energie tot ons genomen hebben.

Maar er is nu een gezond alternatief dat bovendien uitstekend dienst kan doen als dorstlesser. Er komen steeds meer producenten die kokoswater op de markt brengen. Kokoswater is namelijk arm aan calorieën maar rijk aan belangrijke voedingsstoffen zoals kalium, magnesium, fosfor, natrium, ijzer, koper, de vitamines B en C en cytokininen. Het vocht uit de kokosnoot bestaat uit regenwater dat door de noot wordt gefilterd en opgenomen. Het is daarmee een uitstekende dorstlesser voor na het sporten.

Nike_Dri-FIT_Knit_1_21591


Nike Dri-Fit Knit

Als we het over gebreide sportkleding hebben zal de eerste associatie naar alle waarschijnlijkheid een zijn uit de jaren zestig of zeventig toen we wielrenners nog in een gebreide trui zagen zweten en ploeteren tijdens de Tour de France. Maar Nike maakt een einde aan dat imago. Vorig jaar hebben ze het breien weer totaal hip gemaakt met hun gebreide schoenen. En dit jaar brengen ze ook gebreide kleding op de markt.

Dri-FIT knit is een ultrazacht, lichtgewicht materiaal ontworpen om atleten te helpen een optimale lichaamstemperatuur te houden tijdens verschillende loopomstandigheden. De technologie heeft zichtbaar gebreide patronen om het ademend vermogen te verbeteren. Het naadloze design zorgt voor een prettige en gladde pasvorm.

Advertentie