Terug naar boven
Cystic fibrosis-patiënt Irène Mols voltooit Roermond City Run: ‘Dit voelt voor mij als een marathon’
News

Cystic fibrosis-patiënt Irène Mols voltooit Roermond City Run: ‘Dit voelt voor mij als een marathon’

Irene Mols 2 foto Losse Veter IMG_3340

De tranen biggelden over haar wangen in die laatste meters op de markt van Roermond. Ze had het gered, samen met een heel begeleidingsteam had Irène Mols vijf kilometer gelopen tijdens de Roermond City Run. Het waren vijf lange kilometers die voor haar aanvoelden als een marathon want Mols lijdt aan cystic fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd. ‘Voor mij is rennen niet vanzelfsprekend,’ vertelde ze na afloop. Ze was nog zichtbaar emotioneel van deze tocht die afgelopen november was begonnen. Toen besloot ze om zich onder begeleiding van een fysiotherapeut te gaan voorbereiden.

Mols nam deze keuze omdat ze het belangrijk vindt om doelen te blijven stellen in het leven. Maar ze deed het niet alleen voor zichzelf. ‘Er zijn mensen die er erger aan toe zijn dan ik. Die neem ik mee in mijn gedachten tijdens het lopen.’

Ondanks de zware tocht heeft ze genoten. ‘Het voelt alsof je de hele wereld aan kunt.’ Als haar gezondheid het toestaat zal ze volgend jaar opnieuw aan deze zware tocht beginnen.

Advertentie

Reageer