Terug naar boven
Drie sportbeha’s van Moving Comfort uitvoerig getest
Reviews

Drie sportbeha’s van Moving Comfort uitvoerig getest

Ik kan me nog heel goed een aflevering herinneren van het tv-programma Groeten uit de rimboe. In dit programma bracht een Nederlands gezin een bezoek aan een Afrikaanse stam. Toen de Afrikaanse vrouwen de mooie ronde borsten van de Nederlanders zagen, en die vergeleken met de zeer platte en hangende borsten van zichzelf, stonden ze perplex. Deze vrouwen hadden nog nooit van een (sport)beha gehoord en konden hun ogen nauwelijks geloven. Het vrouwelijke wiel was uitgevonden.

We beseffen het zelf niet altijd meer maar eigenlijk hoeven we alleen maar een keer zonder beha te gaan sporten. Het is ten eerste niet zo charmant, het doet pijn en je ‘rekt’ er je borstspier mee uit. Zonde om zo met je eigen lichaam om te gaan.

IMG_5152

Het is beter voor je rug om een goede sport bh te dragen, borsten gaan niet of minder hangen, het maakt het sporten net wat comfortabeler en als ik voor mezelf spreek zie ik er ook met sporten graag een beetje hip uit. Een fijn aansluitende, goed passende en mooie sportbeha kan daar flink aan bijdragen. Er is dus eigenlijk maar een goede reden om geen sport bh te dragen: je bent een man.

Mijn moeder vertelde altijd: ‘Vroeger toen ik nog sportles had, mochten wij de sportles niet in als je als vrouw geen sportbeha aan had. Een sportbeha is ontzettend belangrijk!’ Toen moest ik er altijd een beetje om lachen maar achteraf geef ik haar groot gelijk. In vergelijking met vroeger heeft de sportbeha een ware ontwikkeling doorgemaakt. Maar daarbij was het vaak de functionaliteit die voorop stond. Het waren beha’s die uitstekend gedragen kunnen worden onder de sportkleding. Maar de laatste jaren verovert de beha steeds meer een plaats in de spotlight. En juist op dat punt maakt Moving Comfort een grote stap voorwaarts. Zonder in te boeten aan functionaliteit maken ze beha’s die gezien mogen worden, voor de kleinere én de grotere cupmaat.

Zelf heb ik altijd strakke sporttops gedragen van verschillende sportmerken. De afgelopen maand heb ik drie sportbeha’s van Moving Comfort geprobeerd en gedragen tijdens het sporten, te weten de Juno (blauw) de Luna (roze) en de Vixen (paars). Normaal draag ik een beha met cupmaat 75B of 70C, aangemeten door de koningin van de lingerie, Marlies Dekkers. In alledrie de sportbeha’s heb ik maat 75B. Ik heb ze ook een taillemaat kleiner geprobeerd (70B) maar deze vond ik net wat té strak. De pasvorm van Moving Comfort beha’s is dus gelijk aan de cupmaat in je normale beha.

Er zijn een paar aspecten waar ik op let bij de keuze voor een goede sportbeha:
– de stevigheid en de ondersteuning van de borsten
– draagcomfort
– pasvorm / model
– het gemak van het aan- en uittrekken
– de wijze van dragen, hoe staat de beha bijvoorbeeld onder sporttops
– de rug en de sluiting
– en net als vrouwen ook bij auto’s doen, heb ik de kleur ook meegenomen in mijn beoordeling

IMG_4967

eerste indruk
Wat me meteen opviel is dat alle beha’s er stevig uitzien, vooral de Juno en Luna ogen erg comfortabel. De Vixen oogt meer als een sporttop. Dit zal waarschijnlijk komen omdat deze geen sluiting heeft en daarnaast enigszins glimt.
Ik heb ze alledrie op de tafel gelegd met daarnaast ook nog de sportbeha’s en tops die ik al had en droeg. Wat me meteen opvalt is dat de drie beha’s van Moving Comfort een ronde borstvorm hebben en blijven houden! Mijn andere topjes hebben dit niet. Dat vind ik erg positief. Daarbij zien de Moving Comfort er op het eerste oog erg blits uit. Ik houd van felle en opvallende accenten, zoals een kleurrijke sportbeha onder een topje, in een sportoutfit. Dat komt dus goed uit.

uiterlijk
De roze beha heeft het meest weg van een normale beha. Daarin is de cup ook het meest opvallend zichtbaar. Het is van de drie ook de enige bh met een soort van softe beugel, maar zo verwerkt dat je daar geen schuurplekken of irritaties van krijgt. Het enige nadeel van de Luna is dat, wanneer je armen langs je lichaam hangen, een huidplooi iets over de rand heen valt. Hierdoor vind ik deze roze beha iets minder stijlvol zitten aan de voorkant.

IMG_4982
Moving Comfort Juno

De blauwe sportbeha heeft een wat robuustere uitstraling. Dat geeft voor mij een stoere uitstraling. De top heeft dikke banden over de schouders lopen en aan weerszijden van je borsten lopen lijnen die net wat accent geven aan de rondingen van je borsten. Het breekt het geheel net even wat.

De paarse top ziet er wat bescheidener uit en heeft van de drie het meest het uiterlijk van een kort sporttopje. Toch vind ik de eenvoud van de voorkant van dit topje juist een pluspunt. De groengele lijn over de borst heen breekt die eenvoud een beetje.

Met warm en zonnig weer is het nog wel eens lekker om alleen in een topje te gaan lopen. De blauwe Juno en de paarse Vixen vind ik hier helemaal geschikt voor.

stof
De drie beha’s voelen alle drie net iets anders aan. De Vixen is de lichtste, gevolgd door de Luna en de Juno voelt het meest compact aan van de drie. De stof verschilt ook van elkaar. De blauwe Juno voelt het meest aan als een softe stretch stof. Deze beschrijving zou ik de roze Luna ook geven, maar nog net iets zachter. Een soort tweede huid! De paarse Vixen voelt het meest als het materiaal van een bikini en voelt het minst elastisch.

IMG_5153
Moving Comfort Luna

aantrekken
De roze beha (Luna) vind ik het makkelijkst aan- en uit te trekken. In deze beha moet je je borsten wel ‘inschudden’ zoals Marlies Dekkers dat zou noemen. Wat deze beha juist zo universeel maakt voor alle vrouwen, is de verstelbaarheid van de brede banden door middel van klittenband. De Juno (blauw) kostte mij de meeste tijd om aan te trekken. Ik ben geen held in het dichtdoen van een behasluiting op mijn rug, ik ben regelmatig een tijdje aan het klungelen om de drie haakjes dicht te krijgen. Er is zelfs wel eens hulp aan te pas moeten komen. Uittrekken ging daarentegen wel prima. De paarse beha (Vixen) is niet verstelbaar. Ik had met het aan- en uittrekken geen problemen.

steun
Qua steun vind ik ze alle drie bovengemiddeld. Als ik ze vergelijk met de topjes die ik altijd onder mijn sportoutfit draag, zijn de beha’s van Moving Comfort super. De Juno en de Luna geven naar mijn menig even veel steun. De jun is wat compacter, de borsten worden wat meer platgedrukt dan bij de Luna. De Vixen geeft van de drie net de minste steun maar nog steeds ruim voldoende voor vrouwen met een cup A, B of C.

zweten
Bij de roze beha zit tussen de borsten een stukje ademende stof dat zorgt voor een goede vochtregulatie, waardoor het transpiratievocht tussen de borsten sneller verdampt. Ook al heeft haast iedereen last van zweet tussen de borsten maar met de beha’s van Moving Comfort bleven de sporttopjes die ik erover heen droeg droog. De blauwe beha is dubbelwandig. Deze keer niet als isolatie maar juist voor de vochtregulatie. Hierdoor zal de kans klein zijn dat je transpiratie gaat zien en daarnaast zal de beha niet vochtig aanvoelen.

IMG_5008
Moving Comfort Vixen

kleur
Een voor mij belangrijk aspect, de kleur! Ik vind het moeilijk te zeggen welke kleur ik nou het leukst vind, omdat het ook afhangt van de rest van je sportoutfit. De roze had ik liever wat harder gezien, een wat stoerder roze, maar deze doet het juist weer heel erg goed bij een vrouwenloop bijvoorbeeld. Het paars van de Vixen is nu een modekleur, dus ook weer erg hip. Deze beha heeft bovendien een geelgroene rand aan de buitenkant en over de borst lopen. Dat maakt deze sporttop net wat speelser dan de andere twee. Maar als ik zou moeten kiezen zou ik voor de blauwe Juno gaan. Deze kleur vind ik net wat fijner te combineren met mijn sportkleding.

Sport BH Cijfer
Moving Comfort Juno (Blauwe) 9
Moving Comfort Luna (Rose) 7,5
Moving Comfort Vixen (Paars) 7

Advertentie

1 Comment

Reactiemogelijkheid is gesloten.