Terug naar boven
Flossing, een nieuwe hype of een slim hulpmiddel om je prestaties te verbeteren?
News, Training

Flossing, een nieuwe hype of een slim hulpmiddel om je prestaties te verbeteren?

In Nederland is flossing nauwelijks bekend, terwijl veel buitenlandse atleten deze techniek toepassen om prestaties te verbeteren of pijnklachten te verminderen. Wat is flossing en hoe kun jij het inzetten om je hardloopprestaties te verbeteren?

Middels een latexband (flossband) wordt een gewricht of spiergroep circulair omwikkeld. De ingepakte weefsels worden door de band gecomprimeerd waardoor de doorbloeding en lymfestroom sterk verminderd worden. De rubberen gripvolle band fixeert de huid optimaal. Door nu actief in alle richtingen te bewegen laat je alle weefsellagen optimaal van elkaar verschuiven en verbreek je verklevingen. Daarnaast stimuleer je alle onderliggende sensoren waardoor deze na de toepassing beter kunnen functioneren.

Door de compressie van de band ontstaat er een doorbloedingscrisis wat voor veel stress zorgt. Na maximaal 2 minuten actief in alle richtingen bewogen te hebben haal je de band weg. De weg voor lymfe en zuurstofrijk bloed is weer vrij en stroomt weer volop door het daarvoor afgeknelde gebied. Vrijgekomen afvalstoffen, die mogelijk lang opgeslagen waren door de beperkte beweeglijkheid in de weefsels, worden uit dit gedeelte getransporteerd en kunnen zo via je lymfe, nieren en urine je lijf verlaten. Na de toepassing voel je direct de verbeterde beweeglijkheid en zie je de toegenomen doorbloeding.

Lees de complete uitleg en bekijk de concrete toepassing in Losse Veter magazine 13

Advertentie