Terug naar boven
Miranda Boonstra loopt EK limiet in Amsterdam Marathon
Events, News

Miranda Boonstra loopt EK limiet in Amsterdam Marathon

Miranda Boonstra had het zwaar gehad tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Het was haar zwaarste marathon tot nu toe.’Nu weet ik hoe de marathon voelt,’ zo vertelde ze na afloop. ‘De andere vier marathons liepen volgens plan maar nu kreeg ik al na 25 kilometer pijn in de bovenbenen. Ik heb geen idee hoe ik die laatste 7 kilometer ben doorgekomen.’ De atlete had haar zinnen gezet op een tijd in de 2u26′ maar bleef op 2u31’49” steken. Met deze tijd kwalificeerde ze zich overigens voor het EK Zurich 2014.

Boonstra is teleurgesteld over haar optreden van vandaag maar ‘ik had onderweg al door dat het niet lekker draaide. Als het zo slecht loopt en ik loop dan nog 2:31 dan moet ik tevreden zijn.’Een duidelijke oorzaak heeft ze nog niet. ‘Het kan blijkbaar niet elke keer goed gaan. Aan het weer of de vorm van de dag kan het volgens mij niet liggen.’

Klik hier voor alle uitslagen

Advertentie