Terug naar boven
Nike LunarEpic Flyknit introduceert de toekomst van het hardlopen
News

Nike LunarEpic Flyknit introduceert de toekomst van het hardlopen

Het ontwerp van de LunarEpic Flyknit startte meer dan achttien maanden geleden met de wereldwijde lancering van een voetbalschoen. De schoen is gebaseerd op inzichten uit de Nike Magista, waarbij de voet, de enkel en het onderbeen samenwerken als één geheel om extra nadruk te leggen op de natuurlijke en vloeiende bewegingen. De Nike Running ontwerpers hebben nu een schoen ontworpen die lopers ditzelfde gevoel geeft en bovendien voldoet aan de belangrijkste eisen van een loper: pasvorm, gevoel en kracht.

Het begon met de ontwikkeling van een lichtgewicht en ademende Flyknit bovenkant, die met verschillende dichtheden in het weefwerk voor gerichte steun zorgt: een zachte aansluiting op de boog, hiel en voorvoet. Ondertussen werd de eerder genoemde halfhoge sok toegevoegd voor een lockdown-fit, zowel fysiek als gevoelsmatig, en zijn de Nike Flywire draden hierin geweven voor extra stevigheid en een nauwe, dynamische pasvorm.

Voor de middenzool hebben de ontwerpers gebruik gemaakt van een nieuwe ‘dual-injection’ technologie. Met behulp van warmte in plaats van lijm hebben zij de twee schuimlagen gesmolten tot een stuk, nog steeds volgens de traditionele Lunarlon techniek, met een IU schuimdrager en zachte IP-kern. Laser-gesneden groeven aan de zijkant van de middenzool zorgen voor demping en gerichte flexibiliteit.

Vervolgens is er een rubbervrije buitenzool met laser-gesneden geometrische drukpunten toegevoegd, geïnspireerd op afdrukken van de voet. Elk drukpunt is gemaakt van Lunarlon schuim en beweegt los van elkaar, wat resulteert in een uitzonderlijke ride. Door het maximaliseren van zowel demping als grip, biedt de schoen een ongeëvenaarde afwikkeling van hiel tot teen en voortbewegende energie.

De combinatie van deze krachtige componenten vormt een ongekende schoen met een vrijwel feilloze pasvorm, die zich aanpast aan het lichaam in beweging voor een feilloos gevoel en optimaal draagcomfort. Deze veelzijdige schoen is zowel ideaal voor hardlopers die de lange afstanden trotseren als voor een progressie- of herstel run.

De Nike LunarEpic Flyknit is vanaf vandaag verkrijgbaar op Nike.com. Meer informatie is te lezen op News.Nike.com.

Advertentie