Terug naar boven
Ramses Jedeloo van The Bootcamp Club over de verschillen tussen fitness van nu en tien jaar geleden
News, Reviews, Training

Ramses Jedeloo van The Bootcamp Club over de verschillen tussen fitness van nu en tien jaar geleden

Hij maakte zijn werk van zijn hobby, zoals je vaak hoort zeggen. Eigenlijk betekent dat gewoon dat hij zijn hart volgde. Ramses Jedeloo ging doen wat hij het allerliefste deed… hard werken in die prachtige wereld van sport en beweging. Ramses Jedeloo is directeur van The Bootcamp Club, het grootste bootcampbedrijf van Nederland, en gaf hij onlangs het boek STRK PLN uit. Arie Boomsma interviewde Ramses voor GYM magazine #2. (nu verkrijgbaar in de winkels of te bestellen via GYMmagazine.nl)

Jij bent een sportondernemer. En zo zie je er ook uit. Helpt dat?
Niet alle sportondernemers zijn kaal toch? Of doel je op mijn enorme biceps, kolossale borst en bizarre beenpartij? Haha! Zonder gekheid: zonder geloof in je eigen product bereik je precies niets. Practice what you preach! Ik belichaam mijn bedrijf, letterlijk en figuurlijk. Dat werkt overtuigend. Aanstekelijk zelfs. Ik probeer onze beste ambassadeur te zijn. En verwacht die instelling van alle medewerkers. Goed voorbeeld doet volgen.

Hoe zou je jullie product omschrijven?
The Bootcamp Club is het grootste bootcampbedrijf van Nederland. Bij bootcamp wissel je constant tussen fitness en cardio (intervaltraining), waardoor je al in een heel korte periode je grenzen flink verlegt. Dat doen we voornamelijk in de buitenlucht, waardoor het effect vaak nog groter is dan wanneer je binnen gaat sporten. Tijdens een bootcamp werk je onder begeleiding van een professioneel en gecertificeerd trainer aan je conditie, kracht, souplesse en explosiviteit. En dat met het eigen lichaam als belangrijkste tool.

Wat ontketende jouw liefde voor fitness?
Mijn vader is van het type niet lullen maar poetsen. Daar hoort aanstellerij vooral niet bij. Ik heb hem bijvoorbeeld nog nooit een traan zien laten. Niet zeiken, maar gaan. Zo ging dat bij ons thuis. Of dat nou een goede of slechte instelling is, het heeft mij gevormd. Een man moet stoer zijn, zo kreeg ik het van jongs af aan mee. Grote spieren zijn daarvan het uiterlijke toonbeeld, vond ik als klein jochie. Dus deed ik op mijn twaalfde dagelijks al een miljoen sit-ups en push-ups. Dat het fitnessen me naast een gezonde fysiek ook mentaal zoveel zou bieden, had ik toen nog niet door. Op latere leeftijd heeft dat samenspel mijn liefde voor fitness alleen maar meer aangewakkerd.

Wat zijn de verschillen tussen fitness van nu en tien jaar geleden?
Legio, op meerdere levels! Inhoudelijk: Waar niemand toen nog repte over functioneel trainen, is dat nu wat de klok slaat. Uiterlijk: Tien jaar geleden domineerden de anabolenlichamen nog tal van sportscholen, nu moet je atletisch gespierd zijn om erbij te horen. Populatie: Hadden er in 2008 nog zo’n twee miljoen Nederlanders een betaald lidmaatschap bij een sportschool, nu zijn dat er nu bijna drie miljoen. Markt: Anno 2018 kun je in alle uithoeken van Nederland aan je lichaam werken, dat was een decennium echt wel anders. Tarieven: In tien jaar zijn de budget-gyms als paddenstoelen uit de grond geschoten, voor nog geen tientje per maand ben je al lid van een sportschool.

Wat is de belangrijkste les die het ijzer jou leerde?
Van het ijzer krijg je niet alleen een keiharde fysiek, maar ook een ijzeren discipline. Er bestaan geen shortcuts in fitness, alleen hard werk resulteert in machtige resultaten. En dat geldt ook voor het leven in het algemeen: of het nou gaat om je werk, huwelijk, vriendschappen, energy flows where focus goes!

Het volledige interview met Ramses Jedeloo is te lezen in GYM magazine #2, verkrijgbaar in de winkels of te bestellen via deze link (zonder verzendkosten)

spread gym magazine

(Foto: Nanda Hagenaars)

Advertentie