Terug naar boven
Reflectieve trends voor de donkere wintermaanden
Reviews

Reflectieve trends voor de donkere wintermaanden

cyclodelicSporten in deze donkere wintermaanden betekent dat je ervoor moet zorgen dat je goed zichtbaar bent als je naar buiten gaat. Als loper of fietser loop je in het donker een groot risico om over het hoofd te worden gezien. Zichtbaarheid is cruciaal in deze donkere tijden.

De meest eenvoudige oplossing is een reflectief hesje te dragen maar het is niet de meest comfortabele of charmante oplossing. Tegenwoordig hebben de meeste grote sportmerken een speciale lijn in hun collectie die de zichtbaarheid in het donker vergroot. Nike introduceerde Shield, een lijn die je winterbestendig maakt en is voorzien van waterafstotende materialen en voorzien is van reflectieve elementen. En ook adidas heeft met Adiviz een speciale lijn op de markt gebracht die speciaal ontwikkeld is om goed zichtbaar te zijn in het donker.

Maar er is meer. We verzamelden een aantal reflectieve trends waarmee je letterlijk én figuurlijk zult opvallen.

2031_F_NCyclodelic
Zo biedt Cyclodelic tal van accessoires aan om jouw fiets een vrouwelijke accent te geven. Van modieuze tassen tot eigentijdse helmen. Het Britse merk heeft daarnaast ook een aantal reflectieve accessoires in de collectie die zeker de aandacht zullen trekken. Zo hebben ze verschillende modellen van een band waarmee je de onderkant van je broek vast kunt maken. Deze zijn voorzien van reflectieve elementen van Scotchlite van 3M. Ze zijn verkrijgbaar in uiteenlopende modellen.

12946510000567328186afcad0-31ad-4b7e-bd42-323d3867ecfd[D]jpgMr. Lacy
Een andere manier om op eenvoudige en goedkope wijze zichtbaar te zijn is middels je schoenveters. Het merk Mr. Lacy biedt zogenaamde ‘Glow in the Dark’-veters aan die gloeien in het donker. Het leuke aan de veters is dat je ze niet alleen in je schoenen kunt gebruiken. De toepassingen zijn eindeloos als je een beetje creatief bent.

Vespertine
Wil je nog een stap verder in zichtbaarheid dan zijn de producten van Vespertine zeker de moeite waard. ‘Veilig is chic’ is het motto van de speciale lijn die zichtbaarheid en mode bij elkaar moet brengen. Deze lijn heeft de toepasselijke naam Haute Réflecture meegekregen en integreert bijzondere stoffen, uitzonderlijke patronen, felle kleuren en de meest reflectieve materialen tot ontwerpen voor de nieuwe stedelijke leefstijl.

We-Flashy fashion
Brooklyn, New York - 03.23.12
Credit: Jonathan Grassi
Foto: Jonathan Grassi

We Flashy
Een ander merk dat probeert stijl en veiligheid te combineren is We Flashy. Dit merk maakte hippe t-shirts waarin patronen en teksten zijn verwerkt die gedrukt zijn met een reflecterend materiaal. Het label is in 2010 gestart door Alex Vessels en Mindy Tchieu in New York. De shirts worden handgemaakt in hun studio in New York en zijn online te bestellen via hun website. De shirts lijken op klassieke katoenen shits maar zijn gemaakt van een stof die uitstekend geschikt is om in te sporten. Voor de wintermaanden hebben ze inmiddels ook hoodies in de collectie.

Advertentie

Reageer