Terug naar boven
Sharon Stoker: ‘Evy en ik moesten even aan elkaar wennen’
News, Reviews

Sharon Stoker: ‘Evy en ik moesten even aan elkaar wennen’

Onlangs deden we een oproep wie graag de Evy-app zou willen testen. Deze oproep is in samenwerking met Brooks gegaan en uit alle inzendingen werden vier testers gekozen. Sharon Stoker is één van de vier testers van de Evy-app. Vandaag een eerste verslag van Stoker.

Wie is Sharon Stoker
Sharon brooks test Evy appIk ben 30 jaar en heb vaak pogingen gedaan om te gaan rennen. Ik houd dat dan meestal een aantal weken vol en vind dan ineens een excuus dat ik niet meer kan/hoef te rennen. Ik heb nog nooit een wedstrijd of iets dergelijks gelopen. Ik heb ook nooit gemeten wat ik rende. In de tijden dat ik veel rende kon ik het soms wel langer dan een half uur volhouden. Maar dan wel in een heel langzaam tempo. Sneller in een hoger tempo is mijn max denk ik een kwartier ofzo. Dat zal dan nog steeds langzaam zijn vergeleken met andere renners.

Vorig jaar heb ik een racefiets gekocht. Om eerlijk te zijn vind ik dat veel leuker. Daar ben ik enorm enthousiast over en heb vorig jaar veel tourtjes gefietst. Ik heb onder andere de ‘Alpe d’huez’ een paar keer beklommen en daarna nog 2-3 tourtjes gedaan, maar eigenlijk veel te weinig gesport. In de winter is fietsen moeilijker door de regen en de korte dagen, dus vandaar mijn interesse in rennen.

In de lente ga ik weer fietsen, maar voor nu is mijn doel weer een goede conditie te krijgen voor het fietsseizoen weer begint. En hopelijk ook wat kilos kwijt te raken.

Schoenen test
De loopanalyse is heel kort. Je rent een stukje en dat dat wordt gefilmd. Samen met de verkoper kijk je op de beelden naar je enkels. Is er varus of valgus stress? Dan moet je aangepaste schoenen. Maar dat had ik dus beide niet. Dus kreeg ik standaard schoenen (de Brooks Glycerin 11) zonder inlegzolen of iets dergelijks. Ik was wel erg verbaasd dat de schoenen 1-2 maten groter moesten zijn dan ik normaal heb. Die jongen in de winkel zei dat je aan de voorkant echt veel ruimte moet hebben. Zelf had ik echt een maat kleiner genomen, maar nu heb ik maar geluisterd.

Gezien mijn looppatroon niet afwijkend was had ik de keuze uit twee kleuren, knal roze of blauw. Natuurlijk voor de fluoriserend knal roze Brooks Glycerin 11 gekozen. Super gaaf! Ik ben heel blij met de schoenen ze lopen heerlijk. Lekker zacht, maar wel stabiel.

Daarna even gewacht tot het weer weer wat beter was en toen het vondelpark ingegaan met Evy.

Evy app sharon stoker

Evy
Evy en ik moesten even aan elkaar wennen. Evy en ik verstaan namelijk iets anders onder “lopen”. Ik zet de app aan en Evy zegt: “… dan gaan we nu beginnen met 1 minuut lopen…”. Dus ik loop rustig het vondelpark in (wandel dus eigenlijk, om in Evy haar woorden te praten). Dan zegt Evy:”we gaan nu 1 minuut wandelen…”.
Nadat ik dat begreep ging het veel beter. Eerste training ging prima. Was alleen na 20 minuten, waarvan 10 minuten lopen en 10 minuten wandelen nog niet het vondelpark rond, dus laatste stuk op eigen inzicht afgemaakt.

De tweede training ging prima, alleen jammer was dat ik toen ik aan de derde training begon bleek dat training twee nooit was opgeslagen. je moet dus ergens aan het eind nog klikken op training opslaan.

Bij training 4 wilde ik wel wat muziek. Dat is me nog niet gelukt. Heb een ren-afspeellijst gemaakt, maar lukt me niet om die gelijktijdig met het rennen aan te hebben.

Toen maar naast de app mijn eigen afspeellijst geopend via “muziek”. Maar dat kan niet, want als je uit de app gaat dan telt Evy niet door. Ook als je je beeldscherm uitklikt, telt Evy niet door.

En Evy zei ergens gedurende de training als je de training afmaakt heb ik zo een verrassing voor je. Die heb ik nog niet gehad. Of bedoelde ze de prachtige prestatie van de verbranding van 165 calorien?

Ik ben wel blij met de app. Alleen al omdat het prima vol te houden is om deze korte stukjes te rennen. De Belgische stem vind ik wel gezellig. En ook leuk dat ze steeds tussendoor vertelt hoe veel je gelopen hebt, wat je gemiddelde snelheid is en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Vooral dat laatste ben ik natuurlijk altijd erg in geinteresseerd. Helaas schiet het nog niet echt op met 165 calorieën per training, maar ik heb goede hoop als ik zo meteen echt hele stukken kan rennen. Ik echt hoop dat het Evy gaat lukken om mij 10km te laten rennen.

hardlopen met evy

Advertentie