Terug naar boven
Skate tips Annamarie Thomas
News, Training

Skate tips Annamarie Thomas

Nu de schaatsen in het vet opgeborgen zijn, is het tijd voor het skeeleren en inline skaten. In de zomermaanden zijn meer dan veertig toertochten door heel Nederland. Oud-wereldkampioene schaatsen, Annamarie Thomas, verzorgt zaterdag 25 mei een clinic Women on skates tijdens de KPN inline Cup in Almere. Ze geeft nu alvast wat tips en trics aan WomenOn. Vandaag legt ze het verschil uit tussen skeelers en inline skates.

Annamarie Thomas skate tips womenon Sinds haar veertiende maakt Annamarie al tochten op haar skeelers. Ook tijdens haar schaatscarrière trainde ze veel op deze schoenen met wieltjes. “Skeelers zijn schoenen met meestal vijf wielen en zijn meer voor professioneel gebruik. Ze zijn geschikt om kilometers mee te maken op hoge snelheid. Het is een uitstekende manier om aan je conditie te werken. Skeelers hebben geen rem en het beoefenen vergt een andere techniek dan inline skaten. Direct nadat ik stopte met schaatsen, alweer acht jaar geleden, ben ik overgestapt op inline skaten.”

“Inline skaten is veel relaxter en is toegankelijker voor iedereen. Ook mensen die nog nooit geschaatst hebben, kunnen het makkelijk leren. Inline skates hebben maar vier wieltjes en zijn dus wendbaarder. Achterop zit een remblok om vaart te minderen. Zowel skeeleren als inline skaten is erg goed voor je uithoudingsvermogen. Twee keer per week een uurtje is een prima training. Je oefent vooral je bovenbenen en bilspieren. Maar om balans te houden, gebruik je je buik- en rugspieren. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te zijn.” Morgen geeft Annamarie Thomas tips over de aanschaf van inline skates.

Advertentie

Reageer