Terug naar boven
Slechts één procent van de vrouwen zit in maart het lekkerst in hun vel
News

Slechts één procent van de vrouwen zit in maart het lekkerst in hun vel

De lente moet weliswaar nog op gang komen maar de donkere maanden zijn eindelijk voorbij. En dat merken we in onze gemoedstoestand. Uit een recent onderzoek onder 800 vouwen van 18 jaar en ouder bleek dat de maanden januari en februari voor respectievelijk 0,1 en 0,4 procent van de vrouwen hun favoriete maand is. Ook deze maand is nog verre van populair bij de meeste vrouwen. Slechts één procent van de vrouwen vindt dit de ideale maand van het jaar.

Maar vanaf komende maand gaat het snel de goede kant. April wordt al door vier maal zoveel vrouwen gewaardeerd dan maart. Maar de maand waar de meeste vrouwen echt naar uitkijken is mei. Die maand wordt door de meeste vrouwen als de fijnste maand van het jaar beschouwd. Bijna één vijfde van de vrouwen, 19,1 procent om precies te zijn, geeft de voorkeur aan mei. Hier valt wel wat voor te zeggen. Mei, het begin van de lente, bomen en bloemen in de bloei, het is buiten veel langer licht dan in de donkere wintermaanden. Als je de zonuren en temperaturen vergelijkt met februari, dan heeft mei meer dan het dubbele aantal zonuren (gemiddeld 191) en ligt de gemiddelde temperatuur ook 10 Graden Celcius hoger dan in februari.

Zelfs de zomermaanden halen niet zo’n hoge score. Juli staat op de tweede plaats met 16,5 procent en juni derde met 12,2 procent. Er moet wel een kanttekening bij deze cijfers gezet worden. Maar liefst 32,1 procent, bijna een derde van de ondervraagde vrouwen, gaf aan geen voorkeur te hebben voor een specifieke maand.

Ook werd de vraag gesteld wat het belangrijkst is om lekker in je vel te zitten. De meeste vrouwen, ruim een derde (35,27%), gaven hierbij aan dat gezond zijn hierin het belangrijkste aspect was. Ook veel vrouwen (24,0%) gaven aan de ze het belangrijk vinden om zich fit en energiek te voelen. Voor 15% van de vrouwen is lekker in je vel zitten relateerd aan je ontspannen voelen. Hoe het gaat met je relatie en gelukkig zijn met je partner is voor 13,2% van de vrouwen van belang om zichzelf lekker te voelen.

Advertentie

Reageer