Terug naar boven
Wat eet: Nadine Broersen
News

Wat eet: Nadine Broersen

Nadine Broersen leverde in 2014 een unieke prestatie met het winnen van de wereldtitel. Voor de meerkampster was het haar eerste internationale medaille en een definitieve doorbraak op internationaal niveau. De wereldkampioene vijfkamp maakte de afgelopen jaren een sportieve progressie die gelijk op liep met haar kennis over voeding.

Amper 12 procent vet
Toen Broersen een paar jaar geleden bij Papendal kwam trainen had de jonge meerkampster een vetpercentage van amper 12 procent. Haar eetpatroon was niet in verhouding met de trainingsuren die ze maakte. Nu, een paar jaar later, is ze sterker en fitter dan ooit. Met een iets hoger vetpercentage en een nuchtere kijk op eten. ‘Ik eet wat ik lekker vind en waar ik me goed bij voel. Dat ik me er niet druk over hoef te maken past goed bij me. Als ik teveel met eten bezig moet zijn dan zou ik te licht worden.’

Powerfood
Van nature is Broersen niet zo’n goede ontbijter, maar omdat ze vaak twee keer per dag traint, is een goed ontbijt essentieel. ‘Ik heb nu ook het boek Powerfood van Rens Kroes aangeschaft. Daar staan best lekkere en toch eenvoudige recepten in, zoals ontbijtmuffins of de pannenkoekjes van een fijn geprakte banaan, ei, chiazaad en wat kaneel. Erg lekker.’ Lees hier verder

Advertentie